Post Jobs

Co byste měli vědět o stěhování

Balicí materiál

Někteří lidé se stále vrhají ke starým postupům a mnohé z nich mají dokonce zafixované po rodičích či prarodičích. Ti se domnívají, že nejlepší balicí materiál jsou noviny a časopisy, a proto je žádoucí je sbírat a uschovávat, aby jich byl dostatek. Pravdou je, že jsou mnohdy zdarma, a tak vás balicí materiál vyjde dost levně, ale tiskařské barvy špiní a páchnou a bývají toxické, takže to zrovna není ten nejlepší nápad balit s nimi vaše věci do krabic. Zkuste to raději s bublinkovou fólií, ta se dá využít téměř pro všechno včetně skla i nábytku. Spolu s ní si vyžádejte tenkou stretch fólii, ta je šikovná na lustry a jiná svítidla, velké spotřebiče (chladničky a pračky), televize, monitory, počítače atp. Balicí materiál můžete poptávat i u stěhovacích firem, některé vám mohou pronajmout i kartonové krabice.

papírový karton

Kdy objednat stěhovací firmu

Nespoléhejte na to, že budou mít stěhováci čas v sobotu, když je dnes úterý. Objednávky stěhování by se měly uskutečnit v předstihu čtyř až šesti týdnů, toto bývá dostatečně dlouhá doba na to, abyste se dohodli na vhodném termínu.

balení knih před stěhováním

Jak zaplatit

Bývá zvykem, že se za stěhování v Praze 15 platí v hotovosti. Toto si raději předem ověřte, abyste měli případně u sebe dostatek financí. Přibližnou částku by vám stěhovací firma měla včas vypočítat a sdělit.

Kdo vám rozebere nábytek

Stěhovací firmy provádí poměrně běžně i demontáž a zpětnou montáž nábytku. O montáž je můžete požádat i tehdy, pokud se nikam nestěhujete a pouze potřebujete smontovat nově zakoupený nábytek. Týká se to i vestavěných skříní a kuchyní. Výhodné je, že jsou stěhováni pojištění, a že ručí za případné poškození či ztrátu vašich věcí, tedy jak nábytku, tak i všeho ostatního. Pojištění se vztahuje i na poškozené či zničené předměty jiných osob v souvislosti s vaším stěhováním.

Stěhování a vyklízení

Stěhovací firmy si berou na starost i vyklízení bytů či nebytových prostor, a to jak v souvislosti se stěhováním, tak i jako samostatnou akci.